Don't Miss
Home / Tag Archives: хуманитарна

Tag Archives: хуманитарна

110 хуманитарни пакети за социјалните семејства од Општина Карпош

По повод претстојните Велигденски празници, денеска, претседателот на Советот на општина Карпош, Сашо Лазаровски и Секретарот на Општината, Бојан Милошевски, во неколку урбани заедници им поделија хуманитарни пакети на социјално загрозените лица, кои живеат на територијата на локалната самоуправа. Благодарение ...

Read More »

Бидете хумани и донирајте за младиот Никола

Никола Гелов е ученик во СОУ „Таки Даскало“ – Битола и има 17 години. Има срцеви проблеми и најдоцна за еден месец мора да се оперира. Операцијата ќе се изврши во болницата “Филип Втори“  во Скопје и чини 6000 евра. ...

Read More »

Стопанска банка АД Битола донираше за поплавените во Новаци и Могила

“Секој од нас чувствува дека она што го прави е само една капка во океанот. Но, ако не правиме ништо, океанот ќе биде посиромашен за таа една капка“- Мајка Тереза. Поплавите кои во изминатиот период ја зафатија Република Македонија, предизвикаа ...

Read More »

Хуманитарна забава на Лео Алфа клуб од Битола

Лео Алфа клуб од Битола што делува како  подмладок на светската семејство на Лајнс клубовите, познати по својата хуманитарна работа и филантропија, денеска во Битола организираа оргинална хуманитарна акција проследена со многу забава: “За ЉУБОВ се потребни двајца….ВИЕ и Ние“ ...

Read More »

Бидете хумани! Итно е потребна помош за битолчанчето Давид Домазетовски

Давид Домазетовски е 5 – годишно детенце од Битола кое на 22.12.2014 беше хоспитализирано во Клиничката болница “Аџибадем Систина“ во Скопје. Давид се наоѓа на одделот за неврохирургија и има тумор на мозокот, поточно изразен Hidrocefalus со голем тумор medulloblastoma ...

Read More »

В среда, на пладне ќе се отвори Куќичката на Дедо Мраз

Во срцето на Битола, спроти градскиот часовник, в среда (24.12) точно на пладне се отвора Куќичката на Дедо Мраз. Во внатрешноста на објектот децата ќе можат да се запознаат и фотографираат со најсаканиот дедо на светот, а заедно со нивните ...

Read More »

Организацијата на жени од Битола во хумана мисија

Денеска, Организацијата на жени од Битола на плоштадот “Магнолија“ организираше акција од хуман карактер, во рамки на одбележувањето на Неделата на детето. За таа цел организираа продажна изложба, а собраните средства ги донираа на младиот Томе Киријази. – Денес на ...

Read More »