Home / Градска хроника / Организацијата на жени од Битола во хумана мисија

Организацијата на жени од Битола во хумана мисија

Денеска, Организацијата на жени од Битола на плоштадот “Магнолија“ организираше акција од хуман карактер, во рамки на одбележувањето на Неделата на детето.

За таа цел организираа продажна изложба, а собраните средства ги донираа на младиот Томе Киријази.
– Денес на плоштадот “Магнолија“ организираме продажна изложба, а сите средства кои ќе ги собереме ќе ги донираме на младиот Томе Киријази кој моментално е прва година на факултет, а поседува огромен квалитет и потенцијал – изјави Светлана Петковска, претседател на Организацијата на жени од Битола.

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*