Don't Miss
Home / Tag Archives: акција

Tag Archives: акција

Се поставуваат нови клупи и канти за отпадоци низ Широк сокак и се уредува во Градскиот парк

Јавното претпријатие „Комуналец“ продолжува со активностите за разубавување на јавните површини во градот со соодветни цветни декорации, хортикултурно уредување и поставување на нова урбана опрема. Како дел од „Неделата на пролетта“, во тек е поставувањето на нови клупи и канти ...

Read More »

Акција на Битолски весник

Редакцијата на Битолски весник во ова време-невреме, кога најголемиот број од граѓаните седат дома и не работаат, а кога дома се и најмладите наши сограгани, децата, кои не одат на училиште, организра Акција за објавување на литературни творби, цртежи, раскази ...

Read More »

Почнаа да пристигнуваат првите купони

                                       Само што ја најавивме акцијата на Битолски весник “ Избираме најуспешни битолчани 2019 “ во нашата редакција и на меил адресата веќе почнаа да пристигнуваат првите купони со предлози за добивање на некое од признанијата.            Ваквиот голем  ...

Read More »

Над 500 големи вреќи со отпад беа собрани во денешната масовна акција за чистење ѓубре во Битола.

По препораките од Владата на Република Македонија, денешната сабота да се искористи за чистење, административните работници од Битола масовно се вклучија во акцијата на повеќе локации во градот. Покрај вработените во Општина Битола и јавните претпријатија од градот, на терен ...

Read More »

Остранети ќесите за смет на “ Поинаку “

                                                По барање на комуналната инспекција на Битола, деновиве се остранети сите ќеси за собирање на отпад кои незавсината советничка  листа “ Поинаку  “ ги имаше поставено низ градот.           Откако претходно ЈП “Комуналец “ Битола поднело ...

Read More »

Општина Карпош продолжува со својата хуманост

Традиционално, како и секоја година, продолжи хуманитарната акција „ Да бидеме хумани, за нашите соседи“ пред поголемите супермаркети на територијата на Општина Карпош. Денеска, и утре, карпошани од 10-13:00 часот, ќе можат да донираат прехранбени продукти, кондиторски производи и средства ...

Read More »

Француската амбасада се приклучи кон акцијата „Ден на дрвото“

Амбасадата на Франција се приклучи кон традиционалната акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“ што на целата територија на Република Македонија се одржа на 30 ноември годинава. Претставници на Амбасадата засадија повеќе нови елки на просторот на Француските ...

Read More »

Утре ќе се одржи еколошката акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“

Вкупно 503,89 хектари со 2.611.143 милиони садници ќе бидат пошумени со утрешната, 17. акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“. Како што информира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), акцијата ќе се спроведува на 60 локации во ...

Read More »

“Битола На точак“ ќе се одржи вечерва под мотото „Возиме како прави дами и господа“

27. Критична маса на неформалното движење Битола На точак, ќе се одржи  вечерва  во 18 часот, а слоганот на ова возење е „Возиме како прави дами и господа“. –Доаѓа нова генерација на граѓани, кои си го сакаат градот, кои се ...

Read More »

Благородна акција на жените од ВМРО-ДПМНЕ и жените Ромки од “Сумнал”

„За Бајрам со баклава, за Велигден со црвени јајца- христијанки и муслиманки, жените се жени “. Ова беше велигденската порака која заеднички ја упатија жените Ромки , чии деца се штитеници на Центарот за ран детски развој на „Сумнал” од ...

Read More »