Home / Tag Archives: историја

Tag Archives: историја

Шекеринска:Денешниот ден ќе се изучува во историјата

Нашата генерација ја запиша својата прва историска победа. Денешниот датум – 27 март е датум кој ќе влезе во учебниците на нашата историја. Тоа ќе биде датум на првиот голем успех на нашата независна и суверена држава. Таму ќе пишува ...

Read More »

Заев: Испишавме историја

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев не го криеше задоволството од ратификувањето на Протоколот на Шпанија за пристап на Македонија кон НАТО. „Испишавме историја! Во овие денови кога сите се бориме со заканата од корона вирусот, добри вести стигнaa од Мадрид. ...

Read More »

Завршна конференција на проектот „Жива историја, жива природа” на Новаци и Алмопиа во Грција

На конференција на која се презентираа сите постигнати резултати се означи крајот на имплементацијата на заедничкииот проект со наслов „ Жива историја, жива природа” на прекуграничните партнер општини Новаци и Алмопиа. Настанот се организираше во Лутраки, Грција на која присуствуваа ...

Read More »