Don't Miss
Home / Tag Archives: извори

Tag Archives: извори

До крајот на неделата ќе се знаат сите нови директори

До крајот на неделата ќе се знаат имињата на сите нови директори кои треба да ги заземат функциите во јавните претпријатија и основните и средните училишта. Оваа информација денеска ни е потврдена од сигурни извори на порталот на Битолски весник. ...

Read More »

Панчевски:При претресот СЈО ми го украде клучот

Поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски тврди дека при претресот во неговиот дом, истражител од Специјалното јавно обвинителство му го украл клучот. Тој со дел од медиумите сподели видео снимка од неговиот дом во периодот кога истражителите вршеле претрес. ...

Read More »

“Гардијан“ за новинарот Кежаровски

За случајот на Кежаровски пишува и весникот „Гардијан”, повикувајќи се на извори од Репортери без граници, како и Меѓународната и Европската федерација на новинари. Во весникот пишува дека организациите за слобода на медиумите и меѓународните новинарски тела го осудиле затворањето ...

Read More »