Don't Miss
Home / Tag Archives: легализација

Tag Archives: легализација

Во Битола под превезот на легализација на трошни куќи се легализираат хациенди

И покрај тоа што се мислеше дека во Битола по легализацијата на над 14 илјади бесправно изградени објекти, дека ќе се стави крај на нелегалната изградба, сепак истата продолжува. И натаму во градот под Пелистер се легализираат диви објекти. Иронијата ...

Read More »

Чудни математики и игри со Копанки

Општината се залага за реновирање на Планинарскиот дом „Копанки“, но условите мора да бидат презицирани и во корист на сите граѓани, бидејќи овој дом, сеедно кој го поседува, треба да биде објект од јавен интерес, а финансирањето со јавни пари ...

Read More »

Доделени 34 решенија за легализација на бесправно изградени објекти

Градоначалникот на општина Битола д-р. Владимир Талески, денеска додели 34 решенија за легализација на бесправно изградени објекти. Вкупниот број на поднесени барања изнесува 12.557, од кои над половина, односно над 6 илјади се веќе завршени, односно легализирани. -Сите оние граѓани ...

Read More »

Бесплатни елаборати за легализација

Владата апелира да се искористи можноста за бесплатна изработка на елаборати за легализација, мерка што се однесува за корисниците на социјална и постојана парична помош и за лицата со ниски примања на ниво на домаќинства до 168.000 денари годишно. – ...

Read More »