Home / Tag Archives: Марјан

Tag Archives: Марјан

„Лобирање во културата – Конзулската дипломатија во Битола”

Општина Битола и Македонско научно друштво-Битола, во рамки на „Бит Фест”, приредија промоција на книгата „Лобирање во културата – Конзулската дипломатија во Битола”, чиј автор е вон. проф. д-р Марјан Танушевски. Во книгата акцентирано е ребрендирањето на конзулската традиција во ...

Read More »

Врачена наградата на Битолски весник “ Тоде Петрески “

Со пригодна свеченост, во присуство на членовите на најтесното семејство, почитувачи на неговото дело, како и колеги новинари, денеска во просториите на Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ во Битола беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник „Тоде Петрески” посветена ...

Read More »

Марјан Танушевски добитник на наградата на Битолски весник ” Тоде Петрески “

Добитник на годинашанта награда на Битолски весник, Тоде  Петрески е новинарот-уредник во  државната новинска агенција МИА д-р Марјан Танушевски. Ваква одлука донесе денеска редакцијата на Битолски весник, која веќе 14 години посмртно ја доделува оваа награда во чест на починатиот ...

Read More »

Преставник на МНД во Владата за развој на граѓанскиот сектор

Македонското научно друштво преку свој член влегува во владата, односно во советот за соработка и развој на граѓанскиот сектор.Од научното друштво во Битола велат дека тоа треба да придонесе за унапредување, потикнување и развој на граѓанскиот сектор во РМ. Во ...

Read More »

Марјан Секуловски го одржа првиот тренинг

Со Марјан Секуловски како нов шеф на стручниот штаб Пелистер денес ги почна подготовките за вториот дел на шампионатот. „Започнавме во Битола, каде ќе имаме по еден тренинг дневно до сабота, а в недела ќе биде првиот слободен ден. Од понеделник ќе ...

Read More »

Три месеци условен затвор за Прилепскиот градоначалник

На прилепскиот градоначалник Марјан Ристески, му е изречена условна казна затвор во траење од три месеци, но и парична казна од 600 евра оти не ја осигурал од штета општинската зграда. Истовремено, Ристески е задолжен на име надомест на штета ...

Read More »