Home / Tag Archives: МЕПСО

Tag Archives: МЕПСО

Васко Ковачевски на местото на Драган Миновски!?

Премиерот Зоран Заев, денеска ги соопшти имињата на носителети на функции кои се опфатени со „метлата“ најавена уште пред изборите. Реконструкцијата овојпат опфати десетици директори, членови на управни и надзорни одбори. Меѓу нив се директорите на МЕПСО и ЕЛЕМ, Сашо ...

Read More »

Николче Ацевски член на Надзорниот одбор на МЕПСО

Владата назначи  целосно нов раководен тим на државната компнија за пренос на електрична енергија МЕПСО, чиј нов генерален директор е Сашо Василевски. Покрај него, за нови членови на Управниот одбор на МЕПСО се именувани Борко Алексоски (директор за управување со електропреносниот ...

Read More »