Home / Tag Archives: мото

Tag Archives: мото

Карпош- здрава општина

По повод  Светскиот ден на здравјето ,, 7-ми април’’, вчера попладне во ООУ ,,Владо Тасевски” се одржа пригодна манифестација.  Општина Карпош вклучително и секторот за Спорт и култура се вклучија во глобалната кампања на Светската здравствена организација подржувајќи го проектот  ...

Read More »

ЛТД во соработка со патеката во Толемаида

Лошите услови кои имаат мото-кросистите во Битола ги натераа да барат патеки за тренинг во Грција. На патеката кај Толемаида покрај тренинзите се разви и пријателство со сопственичката на патеката Лена Никол. -Имаме соработка со сопственикот на мото-патеката од минатите ...

Read More »

“Ќе ве победиме со љубов- мотото на празнувањата“ на “Кромберг и Шуберт“

Вработените во “Кромберг и Шуберт“, со спектакуларна забава, во стилот на холивудските оскари, ја испратија старата и ја пречекаа новата 2015 година.  Над 2.000 вработени присуствуваа на спектакулерната забава насловена “Крошу на оскарите“, што се одржа во новиот ресторан “Гранд ...

Read More »

Жолтио сепак, заминува по пехарот

Борче Костов – Жолтио конечно утре рано наутро заминува со експедицијата на мото- федерацијата на Македонија на чело со претседателот Ленин Јовановски, во Белград, Србија каде ќе се одржи прогласувањето на годинашните победници од Југосточниот европски шампионат во мото-крос. Пред ...

Read More »

Кико и Жолтио без конкуренција

Битолските мото кросисти Христијан Илиевски – Кико од Пелистер од Битола и Борче Костов – Жолтио од ЛТД од Битола се победници во своите категории во МХ1 и во МХ3, а исти така и битолчанецот Михаил Бајовски од ЛТД Битола ...

Read More »

Се е подготвено за мото-трката “Братиндол 2014”

Најдобрите мото-кросисити од Македонија в недела на патеката кај Братиндол ќе ги одмерат силите на трката посветена на прерано починатиот основач на мото клубот ЛТД од Битола, Тони Гулевски- Бабушо. Трката е под под покровителство на Мотоциклистичката федерацијата на Македонија ...

Read More »