Home / Спорт / Жолтио сепак, заминува по пехарот

Жолтио сепак, заминува по пехарот

Борче Костов – Жолтио конечно утре рано наутро заминува со експедицијата на мото- федерацијата на Македонија на чело со претседателот Ленин Јовановски, во Белград, Србија каде ќе се одржи прогласувањето на годинашните победници од Југосточниот европски шампионат во мото-крос.
Пред заминувањето за Белград, Костов нервозно ни рече:
-Да бидам искрен мислев дека сега кога е крајот на сезоната и кога се прогласуваат најдобрите во мото – кросот за овој дел од Европа ќе се најде некој кој се огласи на моите барања за финансиска помош, но за жал тоа не се случи. Јас како и на сите трки на кои учествував, за да стигнам до третото место, во Грција, Романија, Србија, Босна и Херцеговина, Турција и Бугарија патувам само со лична помош на претседателот на мото-федерацијата Ленин Јовановски и секако на покојниот Тони Гулевски – Бабушо. Тој и овој пат ми излезе во престер и заедно со него ќе одам да ја подигнам заслужената награда- изјави Костов.
Инаку, прогласувањето ќе се одржи во хотелот “Зира“ во Стари Белград, пред повеќе од триста гости од сите мото-федерации кои учествуваа на трките од југосточниот мото шампионат.
Минатата година прогласувањето се одржа во Романија, но Костов поради старата мака, немање на финансии, не се искачи на пиедисталот.

 

С.Р.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*