Home / Tag Archives: ниски

Tag Archives: ниски

Општина Новаци е подготвена за најавените ниски температури и врнежи од снег

Врз основа на добиените насоки од ЗЕЛС  согласно одржаниот состанок на координативното тело на Република Македонија,  предводено од министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и претставниците од  ДЗС, ЦУК, ЈП „Македонија пат”, УХМР, АМСМ, ЗЕЛС и други субјекти, состанок ...

Read More »

Споменикот Филип Втори во топка

Општина Битола ставија голема топка околу споменикот Филип Втори, поради ниските температури и можните снежни врнежи. Топката е поставена за да се заштити споменикот од оштетување. Претходно, поради временски непогоди, дел од мермерот падна.

Read More »

Студентите од семејствата со ниски приходи ќе добијат таблети

До крајот на август треба да почне јавната  набавка за таблети за  студентите од трета и четврта година кои потекнуваат од семејства каде вкупниот приход е помал од просечната нето плата. За ова денеска информираше министерот за информатичко општество и ...

Read More »