Home / Uncategorized / Споменикот Филип Втори во топка

Споменикот Филип Втори во топка

Општина Битола ставија голема топка околу споменикот Филип Втори, поради ниските температури и можните снежни врнежи.

Топката е поставена за да се заштити споменикот од оштетување.

Претходно, поради временски непогоди, дел од мермерот падна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*