Don't Miss
Home / Tag Archives: обука

Tag Archives: обука

Семинар “Живеење во демократија“ во ОУ “Климент Охридски“

Денеска, во основното училиште “Климент Охридски“ во Битола, се одржа семинар „Живеење во демократија – Пилот обука, Битола, Македонија”. Семинарот е заеднички проект на Универзитетот за образование на наставници – Цирих со Универзитетот “Св. Климент Охридски“ од Битола. Предавачи на ...

Read More »

Професори од СОУ “Таки Даскало“ на обука во Италија

Петмина професори од Средното општинско училиште Таки Даскало од Битола, од 25 март до 7 април, ќе патуваат на обука во Мандовио, Италија, во рамките на проектот “Иднината на образованието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето”, ...

Read More »

Професионална обука за тимска работа и лидерски способности

Здружението за  поддршка  на македонското општество “Брендмак-ЛСВ“ од Скопје  во Битола викендов ќе организира обука на тема: Тимска работа и лидерски способности низ комуникцискиот процес. Обуката нуди осознавање на комуникацискиот процес како основа за понатамошна успешна криера, запознавање со вербалнaта ...

Read More »

СДСМ подготвува шест илјади тимови

По објавувањето на информацијата за “тајната“ посета  на потпретседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска и портпаролот Петре Шилегов на Битола,  во редакцијата на порталот на “Битолски весник“  стигна реакција од СДСМ. -Не се работеше за никаква тајна посета, туку тоа беше ...

Read More »

Доделени сертификатите на кандидатите кои се обучуваа во Центарот “Пегаз ЕДУ“

Во Центарот за обука и заштита од пожари “Пегаз ЕДУ“, денеска, беа доделени сертификатите на кандидатите кои учествуваа во обуката за професионални пожарникари. Обуката беше изведувана по програма верифицирана од Бирото за образование на возрасни лица, и истата беше акредитирана ...

Read More »