Don't Miss
Home / Tag Archives: ОУ

Tag Archives: ОУ

Се реновира ОУ “ Трифун Пановски“

“Како и во сите училишта во Општина Битола, така и во О.У. „Трифун Пановски“ , летните месеци од распустот се користат за работни активности и санации во училиштето. Како што истакна директорот Пецо Димовски, со максимална заложба на општината, вработените, ...

Read More »

Стоп за возилата кај ОУ “Даме Груев“

Со цел да им се обезбеди поголема сигурност на децата при доаѓањето и влезот во училиштето и потребата да го користат тротоарот, денес се поставуваа столбови пред училиштето, чиј тротоар најчесто беше узурпиран од возила, па децата, наместо по безбеден ...

Read More »

Прекин на наставата во ОУ “ Климнет Охридски“

Во ОУ “ Климент Охридски “ денеска нема настава. Утринава сите ученици беа вратени од училиште. Причината е немањето на парно греење. Родителите и учениците не добија известување дали се работи за дефект на парното греење, или пак се  за ...

Read More »