Home / Tag Archives: пошумување

Tag Archives: пошумување

Утре ќе се одржи еколошката акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“

Вкупно 503,89 хектари со 2.611.143 милиони садници ќе бидат пошумени со утрешната, 17. акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“. Како што информира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), акцијата ќе се спроведува на 60 локации во ...

Read More »

Ќе се засадува и во декември

Јавното претпријатие “Македонски шуми“ ги повика заинтересираните граѓани да се придружат во есенското пошумување кое започна да се одвива насекаде низ државата. Доколку битолчани имаат желба да се приклучат кон оваа масовна акција на пошумување, како поединец или група, или ...

Read More »

Есенско пошумување во околината на РЕК “Битола“

Денеска се вршеше есенско пошумување околу РЕК “Битола“, во рамките на акциониот план за добивање на А интегрирана еколошка дозвола. Со оваа активност треба да бидат засадени 50.000 багремови садници на површина од околу 15 хектари.  Секоја година 10-12 хектари ...

Read More »