Home / Tag Archives: потпишан

Tag Archives: потпишан

Заев и Борисов го потпишаа Договорот за добрососедство

Премиерите на Македонија и на Бугарија Зоран Заев и Бојко Борисов денеска во Скопје го потпишаа Договорот за пријателство, добрососедство и соработка. Договорот, кој е потпишан на македонски јазик согласно Уставот на Македонија и на бугарски согласно Уставот на Бугарија, ...

Read More »

Се збратимија Битола и градот Нингбо од Кина

Во рамките на свеченостите кои веќе неколку дена се одржуваат во Битола, по повод одбележувањето на 70 годишнината од ослободувањето, денеска во Битола беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Битола и градот Нингбо од Република Кина. На тој начин се ...

Read More »