Home / Tag Archives: приоритет

Tag Archives: приоритет

Габриела Илиевска: Туризмот ќе ни биде приоритет

Симболите на Битола, пред сѐ Пелистер и Широк Сокак, традицијата на урбана средина со епитетите „Град на конзулите” и „Град на клавирите” како и богатото историско и културно наследство прават Битола да биде посакувана туристичка дестинација. Од тие причини, туризмот ...

Read More »

Решавањето на невработеноста главен приоритет

Решавањето на проблемот со невработеноста е, и ќе биде главен приоритет на Владата на ВМРО ДПМНЕ, истакна носителот на листата во петтата изборна единица, Антонио Милошоски, денеска во селото Нижеполе,  кај Битола. -Ние  кои наследивме невработеност од над 38 проценти ...

Read More »

Логоварди доби спортско игралиште

Не само во градските средини, туку и во селата во Битол­ско, се подобруваат условите за спорт и рекреација. Таквите проекти  добиваат на приоритет, бидејќи и владините заложби се што повеќе спортски центри и објекти да се отвораат во државата, се ...

Read More »