Home / Tag Archives: ПСК

Tag Archives: ПСК

ПСК „Пелистер”: Нема да дозволиме национализација на планинарскиот дом „Копанки”

По одземањето на сопственоста врз планинарскиот дом “Копанки” од страна на градоначалничката Наташа Петровска, со остра реакција се јавија од планинарскиот клуб Пелистер, кои се цврсти во одлуката да не дозволат национализација на нивниот имот. – Во соопштението меѓу другото ...

Read More »

Кога суетите ги водат луѓето

Деновиве како на времето, во 1936 година, кога битолчани со доброволни акции го градеа планинарскиот дом Копанки, планинарите на ПСК Пелистер, со доброволни акции и донации на граѓани, почнаа со обновата на планинарскиот дом Копанки. Речиси секој викенд десетици планинари ...

Read More »