Home / Tag Archives: репертоар

Tag Archives: репертоар

Годишен концерт на КУД Илинден

Ансамблите на КУД „Илинден“-Битола ги завршија подготовките и пробите за традиционалниот годишен концерт кој годинава е насловен „Градски приказни“. На сцената во големата сала на НУ Центар за култура-Битола прво ќе настапат членовите на детските фолклорни ансамбли, а потоа и ...

Read More »

Ревија на италијански филмови

Од 27- ми до 31- ви мај во Битола, во Центарот за култура се организира ревија на италијански филмови-Прозорец кон италијанскиот филм. Во текот на фестивалот ќе бидат прикажани филмови од најновата италијанска продукција, кои третираат теми за актуелната состојба ...

Read More »

Репертоар на Народниот театар од деветти до 14 декември

Од Битолскиот Народен театар е поставен следниот репертоар на претставите што ќе се одиграат од деветти до 14 декември. 09,12.2014 (вторник)     19.30ч. „Без паника“ текст: Мика Мулуахо режија: Благој Мицевски 10.12.2014 (среда)        19.30 ч. Каренина ...

Read More »

Репертоар на БНТ од 17 до 22 ноември

Ова е репертоарот  на Битолскиот Народен театар од 17 до 22 ноември 17.11.2014 (понеделник)          19,30  часот „Без паника“ автор:Мика Мулуахо режија: Благој Мицевски 18.11.2014 (вторник)              19.30 часот „Без паника“ автор:Мика ...

Read More »

Репертоар на БНТ од 10 до 16 ноември

  За сите љубители на театарската уметност, ве информираме за репертоарот на Битолскиот Народен театар и претставите што ќе се одиграат следната недела. 11.11. 2014(вторник) 19.30 ч. „Без паника” автор: Мика Мулуаху режија: Благој Мицевски 12.11.2014 (среда) 19.30 ч. „Хамлетмашина” ...

Read More »