Don't Miss
Home / Култура / Репертоар на БНТ од 10 до 16 ноември

Репертоар на БНТ од 10 до 16 ноември

 

За сите љубители на театарската уметност, ве информираме за репертоарот на Битолскиот Народен театар и претставите што ќе се одиграат следната недела.

11.11. 2014(вторник) 19.30 ч.
„Без паника”
автор: Мика Мулуаху
режија: Благој Мицевски

12.11.2014 (среда) 19.30 ч.
„Хамлетмашина”
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

13.11.2014 (четврток) 19.30 ч.
„Хамлетмашина”
автор: Хајнер Милер
режија. Урбан Андраш

14.11.2014 (петок) 20.00 ч.
Во големата сала на Центар за култура
Роденденска претстава по повод 70 год. постоење на НУ Народен театар Битола
Настапува целиот ансамбл.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*