Home / Tag Archives: серија

Tag Archives: серија

Серија јаки земјотреси од Грција почувствувани во Битола

Тлото на Јанина не се смирува по првиот земјотрес кој вчера беше почувствуван и во југозападна Македонија следуваа уште неколку со послаб интензитет од околу 4 степени според рихтеровата скала. До овој момент сеизмолошите обсерватории имаат регистрирано пет земјотреси со ...

Read More »

Серија силни земјотреси ги вознемирија битолчани

Вечерва, после 18 часот и триесет минути, серија земјотреси ја потресоа Битола. Земјотресите ги вознемирија битолчани, особено тие коишто живеат во станбените згради кои ги напуштија своите домови. И покрај врнежливото време, поголем број од нив се пред влезовите на ...

Read More »

Се снима нова турска серија во Битола

Во продукција на Турската радио телевизија (ТРТ) деновиве во Битола и Битолско се снимаат епизоди за новата турска серија. Во серијата станува збор за големиот прогон на Турците од овие простори. Сцени од оваа нова турска серија покрај во Битола ...

Read More »