Home / Култура / Се снима нова турска серија во Битола

Се снима нова турска серија во Битола

Во продукција на Турската радио телевизија (ТРТ) деновиве во Битола и Битолско се снимаат епизоди за новата турска серија.
Во серијата станува збор за големиот прогон на Турците од овие простори.
Сцени од оваа нова турска серија покрај во Битола се снимаа(т) и во Мариовско, како и во објектите изградени во битолската касарна.
Во серијата главно играат познати турски актери, но и артисти на Турскиот народен театар.
Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*