Home / Tag Archives: Широк

Tag Archives: Широк

“Широк Сокак“ повторно оживеа

                                       Одлуаката за отворање на рестораните и кафулињата во Битола ги изваде битолчани на Широк Сокак.           Но иако денеска во Битола грееше и сонце кафулињата, и  летните бавчи на хотел “Епинал” и ресторанот “Корзо“ беа речиси беа ...

Read More »

Инспекторатот запечати над 40 кафемати во Битола

                              Во Битола државниот инспекторат запечати над 40 кафемати.           На тој начин државниот пазарен инспекторат  му го скрати задоволството на  битолчани, кои по затворњето на кафулињата и угостителските  објекти на Широк Сокак  да пијат кафе. За затворањето ...

Read More »