Home / Вести / “Широк Сокак“ повторно оживеа

“Широк Сокак“ повторно оживеа

                            

          Одлуаката за отворање на рестораните и кафулињата во Битола ги изваде битолчани на Широк Сокак.

          Но иако денеска во Битола грееше и сонце кафулињата, и  летните бавчи на хотел “Епинал” и ресторанот “Корзо“ беа речиси беа  (полу)празни.

           Сите угостителски објекти ги поставија масите согласно препораките на Министрството за здравство. На секоја маса имаше средства за дезинфекција, а  келнерите на себе имаа маски.

          Очигледно е дека атмосферата во Битола не е таа што беше пред затворњето на угостителските обејкти и дека ќе им треба време, не само на сопствениците на објектите, туку и на битолчани да се навикант на новите услови за уживање во оваа амбиентална улица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*