Home / Вести / Инспекторатот запечати над 40 кафемати во Битола

Инспекторатот запечати над 40 кафемати во Битола

         

                    Во Битола државниот инспекторат запечати над 40 кафемати.

          На тој начин државниот пазарен инспекторат  му го скрати задоволството на  битолчани, кои по затворњето на кафулињата и угостителските  објекти на Широк Сокак  да пијат кафе.

За затворањето на кафематите информираше  директорот  на Државниот пазарен инспекторат   Стојко Пауновски.

Пауновски на прес конференцијата истакна дека запечатувањето на кафематите е со  цел  на јавните места  граѓаните да не се собираат каде што се точи кафе.

Покрај на Широк Сокак кафемати се запечатени  и на бензински пумпи и во трговски објекти, рече Пауновски на денешната прес-конференција.

Пауновски додаде дека во Битола се затворени  16 угостителски објекти во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*