Home / Tag Archives: слепи

Tag Archives: слепи

Отворен Ресурсен центар за слепи лица во Битола

Во присуство на градоначалниците на Битола,  Демир Хисар, Новаци, Могила и Ресен, како и членовите на Здружението на слепи лица од Битола, денеска во Битола беше свечено отворен новиот Ресурсен центар слепите лица и  лицата со оштетен вид. За овој ...

Read More »

Утре се отвора Ресурсен центар за слепи лица

На 12.12.2018 година (среда) во 12:00 часот ќе се отвора Регионалниот ресурсен центар за слепи лица и лица со оштетен вид. На настанот треба да присуствуваат Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, ...

Read More »

Лајонсите од Битола донираа за Здружението на слепи лица

Денеска, во Битола, во рамките на одбележувањето на Меѓународниот ден на белиот стап, Лајонс клубовите од Битола организираа Марш. Истиот започна од пред просториите на Здружението на слепи лица од Битола, стационирано во населбата Карпош, а продолжи се до ресторанот ...

Read More »