Home / Tag Archives: Стрежево

Tag Archives: Стрежево

Се е подготвено за скијање на “Ниже Поле“

Ски-центарот „Нижо Поле” на ЈП „Стрежево”-Битола е подготвен за претстојната скијачка сезона, извршен е стручен надзор и потврдена е техничката подготвеност на двата ски-лифта. Од ЈП „Стрежево”-Битола информираат дека скијачите рекреативци непречено ќе може да уживаат на скијачите патеки, а ...

Read More »

Стрежево слави 40 години

Со одржување на свечени седници на Надзорниот и Управниот одбор, свечено пуштање во употреба на реновираниот центар за регулација како и одржување на свечена академија во Народниот театар , на која ке бидат врачени јубилејните награди Стрежево денеска ке го ...

Read More »

Четириесет години континуиран развој

Битолски весник: Господине Граматковски. Најпрво со какви активности ќе биде одбележан  големиот јубилеј 40 години од формирањето на ЈП  “Стрежево ”           Методија Граматковски:  Во оваа прилика сакам да нагласам  дека не само мене, туку и на сите вработени во ...

Read More »

Преку „бајпас“ потече вода низ Пелагонија

Откако стручните екипи на РЕК „Битола“ и на „Стрежево“ сфатија дека санирањето на свлечиштата, кои по јулските дождови повторно се активираа кај каналот над селото Драгарино, ќе оди бавно, се одлучија за изградба на привремен, заобиколен канал, преку кој во ...

Read More »

ЈП “Стрежево“ го пролонгира рокот за склучување договори за наводнување со земјоделците

Јавното претпријатие “Стрежево“ од 6 до 22 мај склучуваше договори со земјоделците кои сакаат да користат вода за наводнување од овој хидросистем. По барање на Сојузот на земјоделци, со одлука на Управниот одбор се пролонгира рокот за склучување договори за ...

Read More »

Акумулацијата „Стрежево“ со рекордна количина акумулирана вода

Генералниот директор на ЈП „Стрежево“-Битола, Марјан Героски денеска соопшти дека акумулацијата „Стрежево“ во моментов има 95 милиони кубни метри вода и тоа претставува рекордно акмулирана вода од историјата на акумулацијата. Од ЈП „Стрежево“-Битола, компанија која стопанисува со вештачката акумулација информираа ...

Read More »

Акумулацијата Стрежево преполна

Нова опасност за жителите на пелагонискиот регион Могила и Новаци претставува акумулацијата Стрежево која поради обилните дождови и врнежи од снег е полна до критичнното ниво.   Во езерото Стрежево моментално има над 98 милиони кубици вода а критичното ниво ...

Read More »