Home / Tag Archives: стручно

Tag Archives: стручно

Значително расте интересот за средното стручно образование

По првиот уписен рок во училиштата за средно образование во Македонија, во гимназиско образование се запишале 5.416 ученици, а во средно стручно образование избрале 6.405 ученици. Овие податоци кои покажуваат дека интересот за стручно е поголем за околу 1.000 ученици ...

Read More »

Со театарската претстава „Животот на Молиер“ во изведба на МНТ, започна 17. Интернационален фестивал на монодрама

Со театарската претстава „Животот на Молиер” од Михаил Булгаков во режија на Александар Поповски, а во изведба на МНТ, синоќа во Битола започна 17. издание на „Интернационалниот фестивал на монодрама”. Натпреварувачкиот дел на фестивалот ќе започне денес со монодрамата „Приказни ...

Read More »