Home / Tag Archives: Центар

Tag Archives: Центар

Отворен кол центар за компаниите и граѓаните

Почна со работа владиниот кол центар за компаниите и граѓаните – со телефонски повик на 02/324-8040 до сите информации за економските и другите мерки за КОВИД-19Владата на Република Северна Македонија денес го пушти во употреба првиот контакт центар наменет за ...

Read More »

Маја Андоновска директорка на Центарот за култура

Маја Андоновска Илијевски е нов директор на Центарот за култура во Битола. Маја Андоновска е актерка на НТБ. Таа беше избрана на објавениот конкурс. Маја Андоновска Илијевски доаѓа на местото на Зоран Димовски кој досега ја извршуваше функцијата вд директор ...

Read More »

Физикална прослави 55 години

Денеска Одделението за физикална медицина и рехабилитација при Кличка Болница во Битола прослави 55 години од своето постоење. По тој повод беше промовирана и Монографија чиј автор е д-р Соња Трпезановска, специјалист физијатар при Клиничка Болница Битола. Монографијата, како што истакна ...

Read More »

Поддршка на претприемништвото и малите бизниси

Во рамките на Европската недела на мали и средни претпријатија 2017, Младинскиот културен центар од Битола во соработка со Европската бизнис асоцијација организираше конференција за европската недела на претприемништво, насловена „Поддршка на претприемништвото и малите бизниси“. На конференцијата беа презентирани ...

Read More »

Јан Амос Коменски победници на кошаркарскиот куп

По повод  Деновите на Општина Карпош, во Спортско рекреативниот центар „ Борис Трајковски“, денеска се одигра финалниот натпревар од кошаркарскиот куп помеѓу  ООУ „ Димо Хаџи Димов“ и ООУ „ Јан Амос Коменски“.  Во малата сала, пред  многубројната публика, кошаркарите ...

Read More »

Фестивал на италјанскиот филм

Амбасадата на Р.Италија во Скопје и Јазично студио ЛИНГВА, во соработка со НУ Центар за култура Битола организираат Фестивал на италијански филмови во Битола- FINESTRA SUL CINEMA ITALIANO во рамките на XVII Недела на италијански јазик во светот. Фестивалот ќе ...

Read More »

Концерт на Сара Ароесте

НУ Центар за култура-Битола вечер ќе организира концерт на американската музичка ѕвезда на ладино музика со битолско потекло Сара Ароесте која претпладнево пристигна во овој град. Семејството на Сара Ароесте потекнува од Битола и таа во текот на денот ќе ...

Read More »

Глувци ја предизвикале заразата на таткото и синот

Од Институтот за јавно здравство, во соработка со Комисијата за преносливи болести во рамките на Министерството за здравство, велат дека врз база на микро биолошките анализи, постои сомнеж дека станува збор за хеморагична треска Хантаан која ја предизвикала смртта на ...

Read More »

Ќе се прска против комарци во Новаци

Денеска и утре на територијата на општина Новаци,екипи на Центарот за јавно здравје-Битола,  ќе извршат превентивна систематска дезинсекција. Од ЈЗУ-Центар за јавно здравје-Битола информираат дека третирањето ќе се врши со препаратот „Аљуа К-Отхрине” со активна сустанца „Делтаметрин”.Теристичката дезинсекција, или активности ...

Read More »