Home / Uncategorized / Физикална прослави 55 години

Физикална прослави 55 години

Денеска Одделението за физикална медицина и рехабилитација при Кличка Болница во Битола прослави 55 години од своето постоење. По тој повод беше промовирана и Монографија чиј автор е д-р Соња Трпезановска, специјалист физијатар при Клиничка Болница Битола.

Монографијата, како што истакна д-р Трпезановска е пишувана според сеќавања на сегашни и пензионирани вработени, податоци од Монографдијата „20 години Медицински центар Битола“, како и податоци од книгата на д-р Петар Бојаџиев „Здравството во Битола 1944-2004“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*