Don't Miss
Home / Tag Archives: зборува

Tag Archives: зборува

Дали “ Златниот рид “ ќе ја зацрни Битола

Кога пред неколку години, тогашниот министер за одбрана Зоран Коњановски му ја предаде на владение Касарната на  општина Битола, сега веќе екс градоначалникот  Владимир Талески, пресреќен од “подарокот “ на најатрактивната локација во градот, која се простира(ше) над  повеќе стотини ...

Read More »

Груевски пролупа

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски наместо по катастрофалните порази кои ги доживеа во првиот и вториот круг на локалните избори веднаш да си поднесе неотповиклива оставка заедно со комплетниот состав на ИК, тој и натаму продолжува да тврди дека ...

Read More »

Интервју на францускиот амбасадор Кристијан Тимоние за Битолски весник

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние деновиве даде есклузивно интервју за Битолски весник и Нова Македонија. Во интервјуто кое ќе биде објавено во утрешниот број на Битолски весник  неговата ексленција Тимоние отворено заборува за тоа што се случуваше на 27 април пред ...

Read More »