Home / Tag Archives: збратимување

Tag Archives: збратимување

Ќе се обнови соработката со збратимениот град Херцег Нови

Висока делегација од Црна Гора, предводена од амбасадорот Предраг Митровиќ, заменик-градоначалникот на збратимениот град Херцег Нови, почесниот конзул Мики Андријашевиќ, културни работници и туристички промотори, викендов беа во посета на Битола и остварија работна средба со градоначалникот Владимир Талески. По ...

Read More »

Битолските лајонси се збратимија со лајонси од Хрватска

 Лајонс клубот Битола се збратимува со Лајонс клубот Нашице, а Лајонс клубот Хераклеја со Лајонс клубот Валпово-Белишќе, и двата од Република Хрватска. Звонимир Цветановски, член на Лајонс клуб „Пајко маало“- Скопје е избран за нов гувернер на Лајонс Дистрикт132 Македонија ...

Read More »

Новаци ќе се збратими со општината Коломбел од Долна Нормандија

Општината Новаци  наскоро ќе се збратими со општината Коломбел од Долна Нормандија. Ова денеска беше договорено  за време на  посетата на градоначалникот на Коломбел, Марк Потје на Општината Новаци. Воедно,  на средбата во Новаци меѓу двата градоначалници беше договорено општината ...

Read More »

Се збратимија Битола и градот Нингбо од Кина

Во рамките на свеченостите кои веќе неколку дена се одржуваат во Битола, по повод одбележувањето на 70 годишнината од ослободувањето, денеска во Битола беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Битола и градот Нингбо од Република Кина. На тој начин се ...

Read More »