Home / Вести / Заев поднесе оставка до СДСМ

Заев поднесе оставка до СДСМ

Премиерот Зоран Заев денеска во Социјалдемократскиот сојуз поднел оставка од лидерската функција. Согласно статутот на партијата, со оставката на претседателот Заев во оставка е и целото раководство на СДСМ.

Заев, како што најави, ќе остане одредено време на премиерската функција, дури не се осигура и натаму ова парламентарно мнозинство, бидејќи како и коалиционите партии, и тој не смета дека сега треба да има вонредни парламентарни избори.

Партијата денеска оопшти дека во тек се секојдневни консултации и работни состаноци со партнерите во коалицијата од парламентарното мнозинство, како и во рамки на највисокото партиско раководство на СДСМ.

Претставниците на сите партии од парламентарното мнозинство потврдиле дека мнозинството во Собранието е стабилно и изразиле подршка на влада од актуелното парламентарно мнозинство на чело со СДСМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*