Don't Miss
Home / Uncategorized / Битола и Тетово утрово најзагадени градови

Битола и Тетово утрово најзагадени градови

Во Битола и Тетово утрово воздухот е најзагаден. 115 ПП честички на 100 микрограми се измерени во Тетово, а во Битола 65 ПМ.

Од податоците од мерните станици може да се види дека во делови од Скопје воздухот е средно загаден, додека во сите други градови воздухот е ниско или многу ниско загаден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*