Home / Вести / Бременост без ИВФ постапка

Бременост без ИВФ постапка

Успешната приказна во болницата Плодност продолжува… но овој пат без ИВФ постапка.Пациентката има 29 години и е 8 години во обид за забременување.Пациентката има PCO syndrome (неуредни ановулатни циклуси) при што примала конзервативна терапија (таблети и ампули) за индукција на овулација.

Направен е лапароскопски оваријален (drilling, усење) на јајниците и пациентката по два месеци успешно забременува ✨🔘Во рок од 8 месеци би требало околу 60% од пациентките третирани по овај начин да забременат, избегнувајќи го Ин витро оплодувањето. ❗️Ин витро треба да биде последна опција во терапијата кај ваков тип на пациентки.Болница Плодност, место каде Вашите желби ќе станат реалност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*