Don't Miss
Home / Uncategorized / ФК Пелистер одбележа 75 години

ФК Пелистер одбележа 75 години

Со сечење на роденденската торта, на која пишуваше 75 години ФК Пелистер, од страна на сопственикот Пеце Стојчевски, претседателот на Управниот одбор – Зоран Лазаров, претседателот на Советот на општина Битола – Валентин Груевски, членови на Управата, тренерот, фудбалерите, претставници на “Чкембарите“ започнаа празнувањата на клубот за големиот јубилеј

Предвиден е и натпревар меѓу ветераните кои оставија белег во овој клуб, а на 15 март е закажана свечена академија во „Центарот за Култура“, на која ќе бидат поканети фудбалери од сите генерации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*