Don't Miss
Home / Култура / Добитници на признанијата на Интерфест 2017- за пијано

Добитници на признанијата на Интерфест 2017- за пијано

Денеска во Заводот и Музеј Битола беа доделени наградите за пијанао на Осмиот интернационален фестивал за пијано, на кои учествуваа  млади и талентирани млади пијанисти од Македонија,Бугарија, Италија, Косово, Албанија.

1). ПИЈАНИСТИ ИЗВЕДУВАЧИ до 31 година

Иван Трајковски, Битола, ПРВА НАГРАДА  Награден фонд  од 1.000 евра : Г-дин Трифун Костовски

МЛАДИ ПИЈАНИСТИ од 6 до 22 години

Прва награда освоиле:

Ангел Дандиков, Софија, Бугарија

Иван Стојанов, Кавадарци

Ана Мазнејкова, Струмица

Никола Илиев, Кочани

Искра Нечаковска, Битола

Ивајло Василев, Софија, Бугарија

Иван Стојанов, Кавадарци

Дејан Павловски, Битола

Мазнејкова Ивана, Струмица

Стефан Симов, Софија, Бугарија

Љубица Здравкова, Битола

Теодора Стојановска, Скопје

Александра Гичевска, Прилеп

Софија Чернишкова, Софија, Бугарија

Злата Даниловска, Битола

Анастасија Гичевска, Битола

Марија Иајза, Севељано, Италија

 

Втора награда освоиле:

Искра Карајанкова, Кочани

Илина Карајанкова, Кочани

Јулијана Јанева, Струмица

Леа Бека, Приштина, Косово

Јована Арсоска, Битола

 

Трета награда освоиле:

Мила Димовска, Битола

Мало Адела, Драч, Албанија

Награди „Филипо Тревизан”

Награден фонд: Фамилија Тревизан, Италија

Ангел Дандиков, Софија, Бугарија

Александра Гичевска, Прилеп

Марија Иајза, Севељано, Италија

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*