Home / Uncategorized / И црно белиот бал замина во историјата

И црно белиот бал замина во историјата

Година по 11 години, годинава  престана да се организира традиционалниот Црно бел бал на Лајонс клубот  Битола. Наместо бал, под покровителство на некоја амбасада се организира црно бела журка во нокниот клуб  Расчекор.

Инаку секоја година Црно белиот  бал  беше  тематски посветен на одредена земја со која Лајонсите имаа и заеднички проекти. Минатата година  балот се одржа во знак на одбележувањето на  100 години Лајонизам во светот.

Балот имаше и хуманитарен карактер.

Инаку со прекинувањето на балот Битола се збогува со уште една традиционална манифестација, која цели 11 години успешно се организираше во предвечерието на Нова година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*