Home / Uncategorized / Јанко Бачев:Иванов одбива да ги амнестира протестантите во парламентот

Јанко Бачев:Иванов одбива да ги амнестира протестантите во парламентот

На протестот на „Тврдокорните“ се обрати Јанко Бачев од Народното движење на Македонија кој рече дека трипати досега поднесувале барање за закон за амнестија за учесниците во настаните во Парламентот на 27 април и трипати тоа им било одбиено од претседателот на Парламентот Талат Џафери.

Според Бачев, тие што упаднаа во Парламентот не биле терористи туку луѓе кои го бранеле Уставот и никој не влегол таму за да убива.

„Тврдокорните“ повторно протест закажаа за 13 септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*