Don't Miss
Home / Спорт / Кој ја крие документацијата на РК Пелистер?

Кој ја крие документацијата на РК Пелистер?

Како што се приближува денот кога треба да се реализира договорот за купо-продажба на РК Пелистер на виделина ислегуваат некои работи кои јавноста не ги знае(ше).

Имено спорната 2017 година најверојатно ќе биде предмет на истражните органи.

Имено и покрај многуте барања на новото раководство на клубот, претходната управа на чело со Слободан Бончановски не ја даде документацијата на увид.

Поради тоа тој заработи кривична пријава, а според порталот на Битолски весник кривична пријава има и против екс тренерот Касим Каменица, кој земал пари по неколку основи.

Токму поради многу матни работи кои сес лучувале во клубот, претходното раководство не сакало да ја достави докуменатцијата до новата управа на РК Пелистер и затоа во овој момент освем Слободан Бончановски, кој бил задолжен за материјално финасиското работење на клубот никој друг не знае колку должи Пелистер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*