Home / Македонија / Македонецот Мите победник на втората сезона на “Пинкови ѕвезди“

Македонецот Мите победник на втората сезона на “Пинкови ѕвезди“

Македонецот Мите Стоилков е победник на втората сезона на Пинкови ѕвезди.

mite-stoilkov-foto-printskrin-1467160851-939463-63419

Тој со својот глас и неверојатните интерпретации ја освои публиката и жирито.

Втората сезона на Ѕвездите на Пинк ќе остане запеметена по бројните талентирани кандидати, солзите, смеата но и кавгите во жирито.

Синоќа за титулата најдобра Ѕвезда на Пинк се натпреваруваа 12 кандидати: Ања Томиќ, Елдин Алибашиќ, Магдалена Врачиќ, енид Тодиќ, Сузана Кнежевиќ, Јанко Ристановиќ, Дијана Хазировиќ, марко Шабановиќ, Ивана Кековиќ, Мите Стоилков, Јелена Ѓуриќ и Адам Лабунски.

Мите во финалето ја победи Јелена со извонредната интерпретација на „Кирјана“.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*