Don't Miss
Home / Uncategorized / Миленко Неделковски на обвинителна клупа

Миленко Неделковски на обвинителна клупа

Водителот Миленко Неделковски на 17 јануари следната година ќе седне на обвинителна клупа за ширење на говор на омраза.

Тој кривично се гони за ширење расистички и ксенофобичен материјал, во врска со неговиот коментар на социјалната мрежа Фејсбук каде се ситеше на пожарите во Атика, Грција. Против Неделковски е поднесен обвинителен предлог и му се заканува казна затвор од една до пет години.

Фејсбук статусот поради кој е му е поднесено обвинението, предизвика осуда во јавноста поради неговата нечовечност и немање емпатија за жртвите во Атика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*