Don't Miss
Home / Култура / Непријатна сцена на црвениот килим на Манаки

Непријатна сцена на црвениот килим на Манаки

Непријатна сцена се случи на вечерашното свечено отворање на Филмскиот фестивал “Браќа Манаки“ во Битола.
Во моментите кога сите вљубеници на филмската уметност го чекаа пристигнувањето на оскаровката Жулиет Бинош, наместо возбуда, мораа да гледаат кавга помеѓу директорката на Фестивалот, Лабина Митевска и режисерот на филмот “До балчак“ Столе Попов. Режисерот претходно беше непријатен и кон новинарите на црвениот килим, кога му побараа изјава.
Инаку, утре публиката на Манаки ја чека премиерата на македонскиот филм “До балчак“.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*