Home / Вести / Падна софтверот на Општината Битола

Падна софтверот на Општината Битола

Веќе неколку часа  битолчани не можат да ја отворат страницата на Општината Битола.

денеска во попладневните часови ќе бидат објавени имињата и презимињата на граѓаните кои ги поминаа “филтрите “  на Општинските комисии за добивање субвенции за купување на инвертер клима уреди.

          Инаку на електронскиот јавен повик,за субвенционирање на   инвертер клима уреди, аплицираа вкупно 4.039 апликанти, од кои, во приоритетната и утврдена зона 1 аплицираа 3.332 додека во втората зона аплицираа 707  апликанти. 

Во приоритетната и утврдена зона 1, вкупниот број на потенцијални добитници е 2328, додека вкупната бројка  на потенцијални добитници во зона 2 е 464,или вкупно 2792 битолчани се потенцијални добитници на субвенции, изјави денеска на прес конференција  Ангела Ристевска, член на Комисијата за разгледување на барања за субвенционирање на инвертер клими. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*