Home / Вести / Петмина кандидати за наградата 4 Ноември за животно дело

Петмина кандидати за наградата 4 Ноември за животно дело

        На годинашниот конкурс за добивање на највисокото општинско признание на Битола, наградата 4 Ноември конкурираат петмина кандидати.

        Тоа се писателот: Петре Димовски, потоа професорката по англиски јазик сега во пензија и поранешен почесен конзул на Велика Британија во Битола, Лилјана Спировска, новинарот и фоторепортер Петар Ставрев, познатиот специјалист ортопед во пензија Томислав  Зиновски и актерот на Народниот театар, Петар Мирчевски.

        За едногодишните награди конкурираат:

        Михаил Досевски ученик во ОУ“ Кири и Методиј “, писателката  Мирјана Стојановска,професорката по англиски јазик Марија Магдалена Петковска Микаровска. Мила Нечовска, ученичка по пијана во Музичкото училиште, Јован Секуловски, ученик во Гимназијата “Јосип Броз Тито, Весна Христовска, наставник во  СТУ “Таки Даскало“ и Народниот театар Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*