Home / Uncategorized / По 3 години затвор за поранешното раководство на ЕЛЕМ

По 3 години затвор за поранешното раководство на ЕЛЕМ

Обвинетите во случајот „Тарифа“, поранешниот генерален директор на ЕЛЕМ Дејан Бошковски и раководителите на сектори Ненад Ѓорговски и Методи Стојменовски се осудени на по три години затвор поради злоупотреба на службената положба и овластувања.

Згора, осудениот Ѓорговски треба да надомести штета од 20 илјади евра, а Стојменовски од 30 илјади евра, во рок од три месеци по правосилноста на пресудата. 

Осудените беа обвинети за направена штета од 456 илјади евра како организатори на проектот за имплементација на ерп-системот на АД ЕЛЕМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*