Don't Miss
Home / Uncategorized / Поинаку закажа протести за утре пред Општина

Поинаку закажа протести за утре пред Општина

Независната група Поинаку и преставникот на Здружението за чист воздух “ За нас се работи “ Иван Чулакоски за утре закажаа протест пред општината Битоа поради загадениот воздух  кој го дишат битолчани.

-Бидејќи мерката мора да се реaлизира, за да не остане само парче хартија ги повикуваме на протест прво советниците кои гласаа за мерката, градоначалничката, сите битолчани, студенти, средношколци, политичари, пензионери и сите оние кои се свесни за состојбата со аерозагадувањето во која се наоѓа Битола да побараме итно решавање на проблемот, изјави Иван Чулакоски, кој на денешната седница на Советот побара општината Битола да му предложи на Владата битолчани да плаќаат субевцнионирана струја. Чулакоси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*