Home / Uncategorized / Практична вежба за спасување лица од сообраќајна несреќа

Практична вежба за спасување лица од сообраќајна несреќа

На Славјанскиот институт во Битола, кој денеска беше домаќин на рускиот амбасадор во Република Македонија, Олег Николаевиќ- Шчербик беше одржана практична вежба за спасување повредени лица во сообраќајна несреќа.

vezba 2

Практичната вежба ја одржаа членови на доброволното прортивпожарно друштво “ Пегаз “ од Битола, а вежбата покрај големиот број студенти и професори, ја следеше и командирот на професионалната против пожарна единица, Костадин Поповски.
vezba-7

 

Членовите на “ Пегаз “ на показната вежба демонстрираа висока професионалност и организираност во спасувањето на повредените лица, кои со возила на Брзата помош беа пренесени во најблиската болница.

Б.В

Фотографии:  С. Р.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*