Home / Uncategorized / Одземена лиценцата на познат битолски гинеколог

Одземена лиценцата на познат битолски гинеколог

Откако бил фатен како нелегално обавува гинеколошка дејност во својата куќа, на диво, одземена му е лиценцата на познат битолски гинеколог.
Според информации на порталот на “Битолски весник“, битолскиот гинеколог во неколку наврати бил фаќан како работи на диво во својата приватна ординација, во неговата куќа, но некако се извлекувал од санкциите.
Но деновиве, откако тој повторно бил затекнат како дома обавува гинеколошка дејност на црно, нему му е одземена лиценцата.
Според Законот, по одземањето на лиценцата тој најмалку 4 години не ќе може да обавува ниту  јавна ниту приватна дејност од областа на гинекологијата.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*