Don't Miss
Home / Македонија / Превојот Плетвар прооден за сите возила

Превојот Плетвар прооден за сите возила

Сите патни правци кон Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево се исчистени од снегот и проодни, информираа утрово од Подружницата на „Македонија пат“ од Прилеп.

Според раководителот на Подружницата Гоце Стефаноски, и превојот Плетвар е прооден за сите видови возила.

– Екипите ги исчистија сите патни правци и превојот Плетвар. Ноќеска на Превој се исчистени и навеви од снег од еден метар кои ги создаваше ветрот. На Плетвар снежната покривка е 50, а во Прилеп изнесува околу 30-ина сантиметри. За чистење на патните правци ноќеска се фрлени 120 метри кубни абразивен материјал и имаме доволно за одржување на патиштата, изјави Стефаноски.

Откако механизацијата на „Македонија пат“ ќе го дорасчисти и патниот правец за Македонски Брод, ќе се расчистува и патот за Мариово.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*